Przemysłowy Piec Konwekcyjno - Parowy
CAPIC - PIEC AC700
Piec konwekcyjno - parowy CAPIC AC 700 został zaprojektowany specjalnie dla przemysłu spożywczego lub kuchni centralnych zapewniając dużą pojemność wsadu i wydajność produkcji.
Pojemność: 2 wózki załadowcze GN 2/1 x 40 lub GN 1/1 x 80
Wymiary całkowite: 1600 mm x 1650 mm x 2100 mm
Moc: 90 kW
Szybkie nagrzewanie parowe poprzez elektryczny generator o mocy 84 kW zintegrowany z piecem lub możliwość podłączenia do zewnętrznego zasilania pary
Wentylacja poprzez 2 turbiny ze stali nierdzewnej
Regulowana temperatura do 250°C
Panel sterowania ze 100 zapisanymi recepturami
Metody obróbki cieplnej i gotowania:
Gotowanie na parze
Blanszowanie
Simmering - gotowanie na wolnym ogniu
Gotowanie próżniowe
Rozmrażanie
Pieczenie
Glazurowanie
Grillowanie
Zapiekanie
Zalety pieca AC 700:
Redukcja potrzebnej mocy zasilania, jeden piec AC 700 potrzebuje 95 kW w stosunku do 135 kW przy dwóch standardowych piecach dających łącznie tą samą pojemność załadunku.
Pojemność: 2 wózki załadowcze GN 2/1 x 20 lub GN 1/1 x 40
Gwarancja równomiernego gotowania dzięki zastosowaniu inteligentnego systemu dystrybucji powietrza przy specjalnej konstrukcji wentylatora.
OD 250 DO 300 KG PIECZONEGO MIĘSA
230 KG PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW
200 KG WARZYW
Przykładowa pojemność załadunku pieca AC 700 przy zastosowaniu dwóch wózków GN 2/1
Pojemność:
40 x GN 2/1 lub 80 x GN 1/1
OD 100 DO 150 KG PLACKÓW
PROFESJONALNE PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE DLA PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO I KUCHNI CENTRALNYCH
Dry Air Cooking Mode - w trybie gotowania na sucho, ogrzewane jest powietrze wokół potraw. Temperaturę można ustawić w zakresie od 30°C do 250°C. W razie potrzeby można jeszcze ograniczyć wilgotność w komorze pieca. Ta metoda obejmuje: pieczenie, grillowanie i zapiekanie.
Steam Mode - ta funkcja umożliwia powolne gotowanie w celu zachowania jakości produktu i witamin. Generator pary wytwarza higienicznie świeżą parę a temperaturę w komorze można ustawić w zakresie od 30°C do 100°C. Metoda gotowania obejmuje: gotowanie na parze, duszenie, blanszowanie, gotowanie na wolnym ogniu, gotowanie próżniowe, konserwowanie, pasteryzowanie.
Combi Steam Mode - przy tej metodzie wytworzony jest wilgotny klimat w komorze pieca, szczególnie dla intensywnego gotowania. Temperaturę w komorze można ustawić w zakresie od 30°C do 250°C a w razie potrzeby można dostosować klimat wewnątrz. Tryb ten pozwala na lepsze naturalne zabarwienie i uwydatnienie smaku potraw, jednocześnie poprawiając wydajność z zachowaniem odpowiedniej wilgotności produktów. Metody gotowania obejmują: pieczenie i wykańczanie.
84 kW
Front 1560 mm x głębokość 1650 mm x wysokość 2100 mm
do 250°C / do 100°C dla pary
80 kW
90 kW
2 turbiny ze stali nierdzewnej
40 x GN 2/1 lub 80 x GN 1/1
Wymiary:
Szafka techniczna / kontrola po lewej stronie komory (w standardzie)
Kontrola temperatury otoczenia i rdzenia produktu
Panel sterowania z możliwością zapisu do 100 receptur
Regulacja temperatury:
Moc generatora pary:
Możliwość podłączenia do centralnego generatora pary
Moc grzania:
Moc:
Wentylacja:
Pojemność załadunku:
CAPIC - AC 700
DANE TECHNICZNE
GODZINY PRACY
Pn. - Pt. : 8:00 - 17:00
KONTAKT E-MAIL
biuro@mazotech.pl
KONTAKT TELEFONICZNY
+48 574 555 539
+48 530 749 539
NASZA LOKALIZACJA
ul. Osiedlowa 8
05-250 Cegielnia
COPYRIGHT 2023 © MAZOTECH ALL RIGHTS RESERVED. Create by MAINET.PL
SZYBKIE LINKI
Masz pytania, nie wiesz które rozwiązanie będzie dla Ciebie najlepsze?
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI