Przemysłowy Piec Konwekcyjno - Parowy

CAPIC - PIEC AC700

Piec konwekcyjno - parowy CAPIC AC 700 został zaprojektowany specjalnie dla przemysłu spożywczego lub kuchni centralnych zapewniając dużą pojemność wsadu i wydajność produkcji.

 

  • Pojemność: 2 wózki załadowcze GN 2/1 x 40 lub GN 1/1 x 80

  • Wymiary całkowite: 1600 mm x 1650 mm x 2100 mm

  • Moc: 90 kW

  • Szybkie nagrzewanie parowe poprzez elektryczny generator o mocy 84 kW zintegrowany z piecem lub możliwość podłączenia do zewnętrznego zasilania pary

  • Wentylacja poprzez 2 turbiny ze stali nierdzewnej

  • Regulowana temperatura do 250°C

  • Panel sterowania ze 100 zapisanymi recepturami

Metody obróbki cieplnej i gotowania:

 

  • Gotowanie na parze

  • Blanszowanie

  • Simmering - gotowanie na wolnym ogniu

  • Gotowanie próżniowe

  • Rozmrażanie

  • Pieczenie

  • Glazurowanie

  • Grillowanie

  • Zapiekanie

 

Zalety pieca AC 700:

 

  • Redukcja potrzebnej mocy zasilania, jeden piec AC 700 potrzebuje 95 kW w stosunku do 135 kW przy dwóch standardowych piecach dających łącznie tą samą pojemność załadunku.

  • Pojemność: 2 wózki załadowcze GN 2/1 x 20 lub GN 1/1 x 40

  • Gwarancja równomiernego gotowania dzięki zastosowaniu inteligentnego systemu dystrybucji powietrza przy specjalnej konstrukcji wentylatora.

OD 250 DO 300 KG PIECZONEGO MIĘSA

230 KG PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW

200 KG WARZYW

Przykładowa pojemność załadunku pieca AC 700 przy zastosowaniu dwóch wózków GN 2/1

Pojemność:

40 x GN 2/1 lub  80 x GN 1/1

OD 100 DO 150 KG PLACKÓW

PROFESJONALNE PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE DLA PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO I KUCHNI CENTRALNYCH

 Dry Air Cooking Mode - w trybie gotowania na sucho, ogrzewane jest powietrze wokół potraw. Temperaturę można ustawić w zakresie od 30°C do 250°C. W razie potrzeby można jeszcze ograniczyć wilgotność w komorze pieca. Ta metoda obejmuje: pieczenie, grillowanie i zapiekanie.

 

 Steam Mode - ta funkcja umożliwia powolne gotowanie w celu zachowania jakości produktu i witamin. Generator pary wytwarza higienicznie świeżą parę a temperaturę w komorze można ustawić w zakresie od 30°C do 100°C. Metoda gotowania obejmuje: gotowanie na parze, duszenie, blanszowanie, gotowanie na wolnym ogniu, gotowanie próżniowe, konserwowanie, pasteryzowanie.

 

 Combi Steam Mode - przy tej metodzie wytworzony jest wilgotny klimat w komorze pieca, szczególnie dla intensywnego gotowania. Temperaturę w komorze można ustawić w zakresie od 30°C do 250°C a w razie potrzeby można dostosować klimat wewnątrz. Tryb ten pozwala na lepsze naturalne zabarwienie i uwydatnienie smaku potraw, jednocześnie poprawiając wydajność z zachowaniem odpowiedniej wilgotności produktów. Metody gotowania obejmują: pieczenie i wykańczanie.

84 kW

Front 1560 mm x głębokość 1650 mm x wysokość 2100 mm

do 250°C / do 100°C dla pary

80 kW

90 kW

2 turbiny ze stali nierdzewnej

40 x GN 2/1 lub 80 x GN 1/1

Wymiary:

Szafka techniczna / kontrola po lewej stronie komory (w standardzie)

Kontrola temperatury otoczenia i rdzenia produktu

Panel sterowania z możliwością zapisu do 100 receptur

Regulacja temperatury:

Moc generatora pary:

Możliwość podłączenia do centralnego generatora pary

Moc grzania:

Moc:

Wentylacja:

Pojemność załadunku:

CAPIC - AC 700

DANE TECHNICZNE

GODZINY PRACY

 

Pn. - Pt. : 8:00 - 17:00

KONTAKT E-MAIL

 

  biuro@mazotech.pl

KONTAKT TELEFONICZNY

 

  +48 574 555 539

  +48 530 749 539

NASZA LOKALIZACJA

 

ul. Osiedlowa 8

05-250 Cegielnia

Imię
Nazwisko
Twój e-mail:
Numer telefonu
Treść wiadomości:
Wielokrotny wybór

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z polityką prywatności.

Wyślij
Wyślij
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

MAZOTECH

SZYBKIE LINKI

SPRZEDAŻ

+48 574 555 539

artur.w@mazotech.pl

SERWIS

+48 530 749 539

bartosz.j@mazotech.pl

KONTAKT

 

MAZOTECH  Spółka Jawna

+48 574 555 539

+48 530 749 539

biuro@mazotech.pl

NIP 125 173 67 56

Masz pytania, nie wiesz które rozwiązanie będzie dla Ciebie najlepsze?

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI